Wie ben ik?

Mijn naam is Femke Bruneel, een creatieve ziel met grote passies. Ik ben gelukkig getrouwd en mama van een toffe knul! 

Ik vind het een grote uitdaging om autodidactisch te werk te gaan. Daardoor blijft er steeds ruimte voor verbetering en groei. Want leren is geen voorbereiding op het leven; leren is het leven zelf. (John Dewey).

Het werken met KLEI laat me toe de zaken los te laten, het overgeven aan elementen die je niet altijd in de hand hebt. Hoe gaat het zich gedragen in de oven, hoe zal je glazuur eruit zien? Het is een spannend proces. 

 

Wist je? Voor een werk gemaakt uit keramiek op je kast of tafel kan staan er een lange weg is afgegaan? Nadat ik een werk heb gemaakt moet deze voorzichtig enige tijd drogen. Nadien moet hij of zij in de oven. Geen keukenoven, nee hoor! De eerste bak of 'biscuit' gaat tot 1000 graden. Na twee dagen bakken en afkoelen krijgen ze een glazuurlaag (lees: veel lagen*), waarna ze opnieuw de oven in gestapeld worden om gebakken te worden tot 1200 graden. 

* Ik heb eens een tas gemaakt met 17(!) lagen glazuur. Hij was heel speciaal met bijzondere kleuren... tot mijn man hem omver gestoten had. Keramiek is en blijft breekbaar! En ja, ik ben nog steeds gelukkig getrouwd 😀

 

Toen ik een zeepschaaltje maakte voor iemand om als geschenk te geven vond ik het zo leeg. Ik heb zelf een problematische huid en al een tijdje vond ik mijn ding niet meer in de winkel. Het was voor mij 'simpel'! 1 en 1 = 2. Ik maak zelf ZEEP. Na lang lezen waagde ik mijn eerste stappen in het zeep maken avontuur. Na nog langer proberen om tot een super recept te komen kan ik nu met veel trots mijn producten voorstellen. 

En het zeepschaaltje hoeft nu niet meer leeg te zijn. 

 

Wist je? Mijn producten bestaan uit... KLEI! Wees gerust, ik gebruik niet dezelfde klei als in mijn keramiekatelier. Maar de eigenschappen van klei zijn toch op zijn minst te bewonderen. Heerlijk zachte verzorging met deze zelfgemaakte zepen. En om het helemaal af te maken zijn mijn recepten gekeurd door een officieel erkend keuringslabo! 

 

Ik ben dus een 'keramiekende zeepmaakster'.  Oorspronkelijk uit Brugge, nu wonende aan de andere kant van het land. Het wondermooie Limburg. 

 

Bedankt voor je tijd en bezoekje aan deze webshop.  Aarzel niet om een berichtje te sturen.  Dat kan via deze site ' vragen of opmerking', via mail: info@fabpottery.be of via sociale media.

 

Lieve groetjes,

Femke